Mupangate ngombe teh ijo

Teh ijo yaiku teh sing digawe tanpa fermentasi, sing njaga zat alami godhong seger lan akeh nutrisi. Teh ijo digawe ngukus, nggoreng lan nggaringake godhong wit teh. Iki minangka salah sawijining omben-omben sing paling populer ing saindenging jagad lan nduweni sejarah ewonan taun. Ayo goleki khasiat lan efek samping saka teh ijo.

Khasiat teh ijo
Ngombe teh ijo kanthi rutin iku apik kanggo otak, jantung lan kulit manungsa. Teh ijo uga bisa nglawan penuaan kulit, nambah kelembapan kulit lan nyegah pembentukan kerutan.

1. Nambah fungsi otak
Teh ijo ngemot sawetara kafein, sing bisa ngrangsang sistem saraf pusat awak, ningkatake proses kasenengan korteks serebral, lan efek sing nyegerake lan nyegerake.

Panliten nuduhake manawa asupan kafein kanthi rutin bisa nyuda resiko penyakit kognitif kayata penyakit Parkinson. Iki uga duwe pengaruh tartamtu kanggo ngilangi migren.

Kandungan kafein ing tèh ijo luwih murah tinimbang kopi, mula ora bisa menehi stimulasi kaya kopi. Sawetara wong ujar: Sawise ngombe kopi, aku rumangsa wis dadi mesin, mula aku ngombe kopi ing papan kerja; sawise ngombe teh, rasane kaya ing swarga, mula ngombe teh nalika ngobrol.

Teh ijo uga ngemot asam amino, sing bisa nyuda stres lan nambah swasana ati. Panliten nuduhake manawa kafein lan asam amino iki bisa nambah memori lan konsentrasi masarakat, nyuda kuatir, lan nambah fungsi otak.

news3 (1)

2. Jaga atimu sehat
Ngombe teh ijo kanthi rutin mbantu nyuda penyakit kardiovaskular lan njaga jantung sing sehat. Hipertensi minangka salah sawijining faktor predisposisi sing paling umum kanggo penyakit jantung. Panliten nuduhake manawa konsumsi teh ijo kanthi rutin bisa nyuda tekanan getih sistolik lan diastolik.

Panaliten taun 2006 nuduhake manawa wong sing ngombe enem utawa luwih cangkir teh ijo saben dina ana 33% luwih cenderung ngalami diabetes tipe 2 tinimbang sing ngombe kurang saka siji cangkir seminggu.

Panaliten ilmiah sing diterbitake ing taun 2020 ngetutake rong klompok wong tanpa riwayat penyakit jantung. Klompok pertama ngombe teh ijo luwih saka kaping telu seminggu, lan klompok nomer loro ora duwe kebiasaan ngombe teh ijo. Udakara 7 taun sawise panliten diwiwiti, para ilmuwan nemokake yen umure umure 50, wong sing rutin ngombe teh kena penyakit arteri koroner 1,4 taun mengko tinimbang wong sing ora ngombe teh.

3. Ngurangi kolesterol
Catechin minangka komponen utama teh ijo. Catechin minangka antioksidan alami kanthi efek anti-oksidan, anti-inflamasi lan anti-hipertensi. Nyuda tingkat kolesterol kanthi nyuda panyerapan kolesterol ing awak.

Analisis 14 panliten ing taun 2011 nuduhake manawa ngombe rata-rata rong cangkir teh ijo saben dina suwene 10 taun bisa nyuda tingkat kolesterol lipoprotein kerapatan rendah. Kolesterol lipoprotein kerapatan rendah uga diarani "kolesterol ala" amarga nyebabake lipid getih akumulasi ing arteri, saengga bisa nambah risiko penyakit jantung utawa stroke.
4. Perawatan Kecantikan lan Kulit
Bahan-bahan ing teh ijo uga duwe efek kaendahan lan perawatan kulit. Polifenol teh minangka zat sing larut ing banyu. Ngumbah rai kanthi bisa ngresiki pasuryan sing berminyak, nyemprotake pori-pori, lan duwe fungsi disinfeksi lan sterilisasi. Katekin ing teh ijo duwe fungsi antioksidan sing kuat. Sawise ngetrapake produk perawatan kulit sing ngemot bahan teh ijo ing kulit, bisa nyuda kerusakan kulit sing disebabake dening radiasi ultraviolet ing srengenge.
Teh ijo uga kabukten nduweni sipat anti-tuwa. Peneliti nemokake manawa konsumsi teh ijo kanthi rutin bisa nambah elastisitas kulit.

5. Perlindhungan radiasi
Kanggo wong modern sing asring lungguh ing ngarep komputer, cara paling gampang kanggo nolak radiasi komputer yaiku ngombe 2 nganti 3 cangkir teh ijo lan mangan jeruk saben dina. Amarga teh sugih ing provitamin A, bisa cepet diowahi dadi vitamin A sawise diserep awak. Vitamin A bisa nyintesis rhodopsin, supaya mripat bisa ndeleng kanthi cetha ing cahya peteng. Mula, teh ijo ora mung bisa ngilangi radiasi komputer, nanging uga nglindhungi lan nambah paningalan.

news3 (2)

Efek samping saka teh ijo
1. Asam tanat sing ana ing tèh bisa ngalangi penyerapan zat besi ing awak manungsa. Teh tanpa rempah kayata teh ijo bisa ngalangi penyerapan zat besi ing awak manungsa. Teh ireng sing difermentasi ngemot limang tannin limang persen, dene teh ijo sing ora difermentasi sepuluh persen. Dadi yen kakehan ngombe teh ijo, bakal nyebabake anemia.

2. Ngombe teh ijo sing akeh banget bisa gampang nyebabake konstipasi. Bahan-bahan ing teh bakal digabung karo protein ing panganan kanggo mbentuk zat sing ora dicerna anyar, sing nyebabake konstipasi.


Wektu kiriman: Apr-11-2021
Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita