Enem mupangat paling gedhe kanggo ngombe teh sing sampeyan ora ngerti

Lumrah yen ngombe teh sajrone urip. Akeh wong sing nganggep teh minangka hobi, apamaneh para wong tuwa seneng ngombe teh. Kabeh wong ngerti, mula saben dina ngombe teh kanggo ngerteni apa teh. Iku apik? Dadi, apa ora cocog yen masarakat ngombe teh? Editor ing ngisor iki bakal nerangake kanthi rinci, muga-muga para pecinta teh bisa ngerti masalah kasebut.

Apa mupangate ngombe teh

茶叶采摘

1. Nambah ketahanan otot

 

Ngombe teh bisa nambah daya tahan otot. Iki amarga ana uga bahan antioksidan sing diarani catechin ing tèh, sing bisa nambah kemampuan awak kanggo ngobong lemak, nambah ketahanan otot, mbantu nglawan lemes, lan nambah wektu olahraga fisik. Ngombe teh ijo asring nduwe pengaruh paling penting.

 

2. Resistensi sinar ultraviolet

 

Polifenol teh minangka zat sing larut ing banyu. Ngumbah rai kanthi banyu tèh bisa ngresiki pasuryan sing pliket, pori-pori sempit, disinfeksi, disterilisasi, lan tahan tuwa kulit. Iki uga bisa nyuda kerusakan sinar ultraviolet ing srengenge ing kulit. Iki minangka "krim tabir surya" alami. ".

 

3. Tetep bugar

 

Diskusi babagan teh ing "Materia Medica Suplemen" saka Dinasti Tang nyebutake manawa "mangan dawa nggawe sampeyan kurus", lan riset ilmiah modern wis negesake. Kafein ing tèh bisa ningkataké sekresi jus lambung, mbantu nyerna, lan nambah kemampuan awak kanggo ngilangi lemak. Panaliten asing uga nuduhake manawa ngombe teh biasa bisa nyuda keliling pinggul lan indeks massa awak ngisor (BMI), saengga bisa nyegah diabetes lan penyakit kardiovaskular lan serebrovaskular.

 

4. Nolak radiation

 

Panaliten asing nuduhake yen polifenol teh lan oksida bisa nyedhot sawetara zat radioaktif, nglindhungi sel saka karusakan radiasi, lan uga mbiyantu ndandani sel sing rusak. Panaliten klinis nunjukake manawa ekstrak teh bisa ngobati penyakit radiasi ringan sing disebabake dening pasien tumor sajrone radioterapi, lan pangurangan sel getih lan sel getih putih sing disebabake dening radiasi efektif banget.

 

5. Nambah memori

 

Ngombe teh duwe pengaruh tartamtu kanggo nambah memori. Panliten nuduhake manawa polifenol teh ing lokal bisa nambah otak kanthi lokal, mula nambah memori lan nambah efisiensi sinau. Panaliten asing negesake manawa ngombe teh bisa nyegah lan ngobati penyakit neurologis, utamane dimensia. Kajaba iku, kafein bisa ngrangsang sistem saraf pusat, lan efek nyegerake, mikir, lan ngresiki jantung.

 

6. Nambah kepadatan balung

 

Sanajan tèh ngemot kafein, sing bisa nyebabake kalsium ilang, nanging kandhungane sithik banget. Malah tèh ireng kanthi kandhutan kafein mung 30 nganti 45 mg saben cangkir. Nyatane, teh ngemot luwih akeh zat sing mbantu nyuda kalsium, kalebu fluor, fitokestrogen lan kalium. Panaliten Taiwan nemokake manawa wong sing asring ngombe teh duwe kerapatan balung sing luwih dhuwur lan kemungkinan fraktur pinggul luwih murah.
Ana 7 jinis wong sing ora cocog kanggo ngombe teh

 

1. Wong sing konstipasi

 

Wong sing konstipasi ora cocog kanggo ngombe teh, amarga usus isih garing sajrone konstipasi, mula luwih becik mangan panganan sing nglembabake usus, lan sawetara bahan kanggo teh duwe efek astringen tartamtu ing mukosa gastrointestinal. Fungsi pencernaan lan panyerapan panganan ndadekake bangku garing lan gumpalan, nyebabake konstipasi utawa saya parah.

 

2. Wong sing ngalami neurasthenia lan insomnia

 

Amarga kafein ing teh duwe efek sing jelas banget ing sistem saraf pusat awak manungsa, ngombe teh, utamane ngombe teh sing kuwat, bakal nggawe otak manungsa ing kahanan sing seneng banget tanpa istirahat.

3. Anemia

 

Amarga asam tannis ing tèh ninggali wesi ing panganan kanggo nyipta endhepan sing ora diserep awak.

 

4. Wong kurang kalsium utawa balung sing rusak

 

Amarga alkaloid ing tèh bisa nyegah panyerapan kalsium ing duodenum. Sanalika, iki uga bisa ningkatake ekskresi kalsium ing urin, supaya awak kurang kalsium mlebu lan metu, nyebabake kekurangan kalsium lan osteoporosis, dadi angel pulih saka fraktur.

 

5. Wong sing lara maag weteng

 

Amarga ana fosfodiesterase ing weteng manungsa sing bisa nyegah sekresi asam lambung kanthi sel parietal, lan theofilin ing tèh bakal nyuda aktivitas fosfodiesterase, nyebabake sel parietal bisa ngetokake asam lambung sing akeh.

 

6. Pasien gout

 

Amarga asam tanat ing tèh bakal nambah kondhisi pasien, mula luwih becik ora ngombe teh, lan ora luwih becik ngombe teh sing wis suwe banget dikepengini.

 

7. Wong sing ngalami tekanan darah tinggi utawa penyakit jantung

 

Kafein sing ana ing teh duwe efek stimulasi jantung sing kuat ing awak manungsa, lan proses kasenengan iki bakal mengaruhi aktivitas fisiologis awak lan nambah metabolisme dhasar tartamtu.

 

Apa kesalahpahaman ngombe teh

 

1. Senengane ngombe teh anyar

 

Amarga wektu panyimpenan tèh anyar, ngemot polifenol, aldehid, alkohol lan bahan-bahan liyane sing ora dioksidasi, sing menehi efek stimulasi sing kuat ing mukosa gastrointestinal manungsa lan gampang nyebabake penyakit lambung. Mula, sampeyan kudu kurang ngombe teh anyar, lan aja ngombe teh anyar sing disimpen kurang saka setengah wulan.

 

2. ngombe teh kabeh

 

Amarga teh wis terkontaminasi dening pestisida lan zat mbebayani liyane sajrone budidaya lan pangolahan, mesthi bakal ana residu tartamtu ing lumahing teh. Mula, kaping pisanan teh duwe efek ngumbah, mula kudu dibuwang.

 

3. ngombe teh ing weteng kosong

 

Ngombe teh ing weteng kosong bisa ngencerake jus lambung, nyuda fungsi pencernaan, lan nambah tingkat penyerapan banyu, nyebabake komponen sing ora dikarepake ing tèh mlebu getih, nyebabake pusing, palpitasi, lemes ing tangan lan sikil lan gejala liyane.

4. ngombe teh sawise mangan

 

Teh ngemot akeh asam tannat. Asam tanat bisa bereaksi karo unsur zat besi ing panganan kanggo ngasilake zat-zat anyar sing angel larut. Suwe-suwe, bisa nyebabake kekurangan zat besi ing awak manungsa lan uga nyebabake anemia. Cara sing bener yaiku: ngombe teh sakjam sawise mangan.

 

5. demam lan ngombe teh

 

Teh ngemot theofylline, sing efek nambah suhu awak. Ngombe teh kanggo pasien sing demam padha karo nambah bahan bakar ing geni.

 

6. pasien maag ngombe teh

 

Kafein ing tèh bisa ningkataké sekresi asam lambung, nambah konsentrasi asam lambung, nyebabake ulkus lan uga perforasi.

 

7. ngombe teh nalika haid

 

Ngombe teh nalika haid, utamane teh sing kuwat, bisa nyebabake utawa nambah sindrom menstruasi. Ahli medis nemokake manawa dibandhingake karo sing ora ngombe teh, risiko ketegangan menstruasi luwih dhuwur 2,4 kali kanggo wong sing duwe kebiasaan ngombe teh. Sing ngombe luwih saka 4 cangkir teh saben dina nambah telu.

 

8. tetep padha

 

Papat musim ing taun nggawe iklim beda, lan jinis teh kudu diatur kanthi tepat. Disaranake ngombe teh wangi ing musim semi. Teh wangi bisa nyebar dispersi patogen sing adhem ing awak nalika musim salju lan ningkatake tuwuhing Yang ing awak manungsa; ing mangsa panas, teh ijo cocog kanggo ngombe. Teh ijo nduweni sifat pait lan adhem. Kulit lara, godhok, infeksi lsp; ing musim gugur, disaranake teh ijo, ora adhem lan ora panas, sing bisa ngilangi panas sisa ing awak, mulihake rasa legi lan anget, lan nyegerake wong; ngombe teh ireng ing mangsa adhem, sing legi lan anget, akeh protein, duweni fungsi nutrisi tartamtu.

 

Ringkesan: Liwat artikel iki, kita ngerti manawa ngombe teh duwe akeh efek, kayata nambah daya tahan otot, nolak sinar ultraviolet, njaga bentuk awak, nolak radiasi, ningkatake memori, nambah kepadatan balung, lan liya-liyane, nanging ngombe teh ora cocog kanggo kabeh wong , kayata wong sing konstipasi. Wong sing ngalami neurasthenia, insomnia, kekurangan kalsium utawa balung sing rusak, tekanan darah tinggi utawa penyakit jantung ora cocog kanggo ngombe teh.

 

Sesanti kita

Visi kita ngidini kabeh wong bisa ngombe secangkir teh Cina!

Kanggo kesehatan manungsa, kita mesthi nyengkuyung sikap urip organik, lan setya dadi panyengkuyung lan pimpinan teas organik.

Perusahaan kita

Perusahaan iki fokus ing produksi lan ekspor teh sing disertifikasi sacara organik saka Uni Eropa lan Departemen Pertanian AS, teh Cina standar Eropa lan set teh Kungfu kanthi karakteristik Tiongkok.

Ana kedadeyan sing apik tenan

Ayo miwiti ngomong babagan proyek sampeyan!


Wektu kiriman: Sep-26-2021
Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita