Fungsi sing beda kanggo enem teh sing paling penting

Jinis godhong teh bisa dipérang dadi enem kategori: teh ireng, teh ijo, teh putih, teh kuning, teh oolong lan teh ireng, gumantung saka derajat fermentasi. Macem-macem teh duwe fungsi perawatan kesehatan sing beda. Ayo goleki macem-macem fungsi saka enem teh utama:
Introduksi macem-macem fungsi saka enem teh utama
1. Teh ijo nyuda geni

Teh ijo nduweni sejarah produksi paling dawa lan duwe kategori sing akeh, kayata Xihulong, Huangshan Maofeng, Dongting Bichun Luochun, Jingping Houkui lan liya-liyane. Teh ijo minangka jinis teh sing ora difermentasi. Nduwe macem-macem penampilan lan rasa lan rasa sing unik. Godhong kasebut minangka teh sing paling misuwur lan teh sing paling akeh diteliti.

Senyawa polifenol catechin diakoni minangka komponen kunci-kesehatan utama ing teh ijo, lan duwe macem-macem fungsi perawatan kesehatan, kalebu ningkatake kesehatan kardiovaskular, penurunan bobot, lan radiasi pengionan elektroda. Teh KALUBRAN. Saka perspektif pangobatan Cina, tèh ijo iku adhem lan migunani. Wong sing adhem geni lan weteng kurang kudu ngombe luwih sithik, lan wong sing duwe panas garing sing gampang nesu lan awake kuwat ngombe.

Suhu banyu sing diseduh ijo yaiku 85. Wayahe luwih disenengi 2 ~ 3 menit. Rasio teh ijo sing apik karo banyu yaiku1:50. Kanggo set teh, cangkir porselen utawa cangkir kaca transparan bisa digunakake, lan tutup ora kudu ditutupi nalika diseduh.

2. Teh Ireng anget weteng lan nglindhungi jantung

Ana macem-macem jinis teh ireng. Teh ireng umume dipérang dadi telung kategori: tèh ireng Gongfu, tèh ireng Souchong, lan tèh ireng sing rusak. Godhong abang manis lan padhang, kuning empuk, abang padhang lan sapanunggalane. Teh ireng ngasilake orisinalitas lan hak cipta sing unik.

Theaflavins minangka komponen fungsional teh ing teh. Sapérangan panelitian medis wis mbuktèkaké yèn Honghong mbantu ngatur isi protein sithik protein lan kolesterol tinggi ing arteri manungsa, sing nyebabake ragu-ragu kanggo nyuda penyakit kardiovaskular. Antioksidan srengenge Flavin, anti-kanker, pencegahan penyakit kronis lan pencegahan. Yen dideleng saka laporan literatur sing ana, padha karo teh liyane, teh ireng umume duwe manifestasi penyakit kardiovaskular sadurunge. Saka perspektif pangobatan tradhisional Tionghoa, tèh ireng asipat anget lan duwé fungsi kanggo anget weteng.

Luwih becik nggawe teh ireng kanthi banyu sing umob anyar, jumlah menit padha karo teh ijo, lan wektu pembuatan bir paling apik yaiku 3 ~ 5. Cara paling apik kanggo nggawe teh ireng yaiku nggunakake cangkir kaca. Cara khusus bisa nggunakake metode lempeng tengah. Pisanan, pour babagan 1/10 banyu panas menyang cangkir, banjur pour 3 ~ 5 gram teh, banjur mbilas nganggo kaca. Gelembung. Gawe teh ireng nganggo tutup, teh bakal luwih akeh kopi.

3. Teh putih yaiku anti-bakteri lan anti-radiasi

Teknologi pamrosesan teh putih cukup gampang. Amarga cara teh, teh dadi pekoe, tunas lan godhonge gagang, wujude alami, anggun lan resik, putih perak, abu-abu lan ijo, lan warna supe entheng. Standar pilihan beda-beda. Bisa dipérang dadi jarum perak putih, peony putih, alis pajeg lan alis dhowo umure.
Komposisi kimia teh putih umume dibandhingake karo teh ijo. Saka sawetara tinjauan literatur sing gegandhengan, teh putih duwe efek antibakteri sing luwih apik tinimbang teh liyane. Kajaba iku, teh putih uga duwe efek anti-reflektif sing apik. Ing Amerika Serikat lan Eropa, ekstrak teh putih digunakake kanggo pangembangan produk perawatan kulit medis. Teh putih asile adhem lan bisa nyuda geni lan garing.

Cara teh putih umume padha karo teh ijo.

4. Teh peteng nglindhungi adhem lan nyuda lemak

Teh minangka kategori teh unik kanthi sejarah dawa lan macem-macem jinis, kayata teh Yunnan Pu'er, teh Hunan Fuzhuan, Guangxi Liucha, teh Hubei Qingzhuan lan Sichuan Biancha (Kangzhuan). Teh peteng kalebu teh sawise difermentasi. Kanthi tumindak kabeh perkara, godhong teh kayane ngalami reaksi kimia sing alus kanggo ngasilake komponen sing migunani kanggo awak manungsa.

Teh Pu'er lan teh Fuzhuan minangka wakil saka macem-macem jinis teh peteng. Dheweke duwe macem-macem bahan, nanging kaluwihane wis mudhun. Ing tahap iki, panliten saya suda. Teh Pu'er nduweni fungsi kanggo nyuda, nyuda lipid getih, lan anti-virus. Senyawa statin sing bisa uga kalebu efek nyuda pundhak; Teh Fuzhuan uga duwe efek apik kanggo nyuda lemak lan minyak. Fungsi protein nyuda lipid padha karo teh ireng. Ana macem-macem jinis kapsul, lan ana macem-macem jinis teh liyane. . Teh iku asipat anget, mbantu njaga hawa adhem, lan cocog kanggo wong sing konstitusi sing ringkih lan adhem. Teh peteng cukup gampang kanggo ngombe, lan sampeyan bisa milih nggunakake pot lempung ungu, cangkir elegan utawa tureen kanggo diseduh.
Introduksi macem-macem fungsi saka enem teh utama
5. Teh kuning cocog kanggo kabeh wong

Teh kuning dipérang dadi tèh kuning (kayata Anhui Huoshan Yinzhen, Mengding Huangya lan Mogan Huangya), Huangxiaoya (kayata Weishan Maojian, Beigang Maojian lan Pingyang Yellow Decoction) lan tèh kuning (kayata Anhui Huoshan Huang Dacha) lan Guangdong). Karakteristik kualitas utama teh kuning yaiku sup kuning godhong kuning, kuning ngisor godhong kayu, kuning sup teh, lan teh garing uga katon kuning lan padhang, lan bening lan nyenengake, lan rasane kenthel lan seger.

Saiki, riset babagan mupangat kesehatan tèh kuning cukup ringkih. Yen dibandhingake karo rasa teh ijo sing seger lan rasa anget ireng, karakteristik rasa teh kuning ana ing tengah, sing meh pas kanggo masarakat biasa. Umume padha karo teh ijo.
6, Teh Oolong nyuda bobot awak sing lembab


Teh Oolong uga dikenal minangka teh ijo, lan rasa teh Fujian sing lembut ditambah maneh. Teh Oolong umume dipérang dadi 4 kategori, yaiku Oolong Kidul, Fujian Oolong Utara, Guangdong Oolong, lan Taiwan Oolong. Teh Oolong kalebu kategori teh semi-fermentasi, ing antarane seni pangolahan lan kerajinan lan teh ireng.

Sawetara katekin umum, polisakarida teh, teh saponin, lsp. Ing teh ijo lan teh ireng, teh oolong ngemot bahan-bahan khusus. Contone, "kateter metilasi" ing sawetara pusat teh oolong anti-alergi. Miturut sawetara laporan literatur sing gegandhengan, teh oolong duwe pengaruh sing luwih apik kanggo nyuda bobot tinimbang teh liyane. Saka perspektif pangobatan tradhisional Tiongkok, teh oolong duwe sipat sing tenang lan bisa ngilangi panas sing wis tuwa. Cocog banget kanggo tangan lan bisa ngeringake garing ing musim gugur.

Luwih becik digunakake pot lempung ungu utawa cangkir sing ditutup kanggo nggawe teh oolong, lan manawa nggunakake banyu sing umob, lan tutup sawise diseduh.

Saliyane enem kategori ing ndhuwur, uga ana teh sing diproses ulang, yaiku teh sing diproses maneh adhedhasar enem kategori teh ing ndhuwur, kayata teh wangi, teh instan, lsp. Teh wangi minangka bahan baku utama teh ijo, kayata teh ijo panggang lan teh ireng. Iki digawe saka godhong teh lan campuran kembang lan wangi teh, saengga bisa nyedhot aroma kembang lan entuk jeneng teh wangi, kayata "teh melati", "teh hawk dolanan", "teh anggrek mutiara" "," teh ireng mawar " lan sapanunggalane.

Pambajeng saka Maokun Impor lan Ekspor Co, Ltd.minangka pabrik sing nggabungake penjualan, produksi, riset lan pangembangan, teko lan teh. Bisa nyedhiyakake layanan dhukungan kanggo set teh lan teh;

Sesanti kita

Visi kita ngidini kabeh wong bisa ngombe secangkir teh Cina!

Kanggo kesehatan manungsa, kita mesthi nyengkuyung sikap urip organik, lan setya dadi panyengkuyung lan pimpinan teas organik.

Perusahaan kita

Perusahaan iki fokus ing produksi lan ekspor teh sing disertifikasi sacara organik saka Uni Eropa lan Departemen Pertanian AS, teh Cina standar Eropa lan set teh Kungfu kanthi karakteristik Tiongkok.

Ana kedadeyan sing apik tenan

Ayo miwiti ngomong babagan proyek sampeyan!


Wektu kiriman: Okt-15-2021
Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita