Jiuqu Hongmei West Lake Gongfu Teh Ireng

Katrangan singkat:

Jiuquhongmei diarani "Jiuquhong", yaiku produk tinju tradisional liyane ing Distrik Xihu lan dadi harta karun ing antarane teh ireng. Aromane nduweni aroma manis buah lan rasa karamel sing enak, sup teh iki legi lan alus, kandelane mung sithik, ora duwe iritasi lisan, lan rada astringensi. Sawise ngombe, cangkeme mesthi adhem. Seger lan anggun, kaya ndeleng wanita Jiangnan sing manis.


Detail Produk

Tag Produk

Jiuqu Hongmei Asal

Teh plum abang Jiuqu diprodhuksi ing pinggir Kali Qiantang, ing wilayah Hubu, Shangbao, Zhangyu, Fengjia, Shejing, Shangyang, lan Renqiao ing sisih kidul-kulon Hangzhou. Diarani Jiuqu Oolong lan kalebu kategori teh ireng.

Proses produksi plum abang Jiuqu

Standar pilihan plum abang Jiuqu mbutuhake tunas lan godhong loro kanggo dikembangake; diolah nganggo proses layu, gulung, fermentasi, panggang lan proses liyane.

1. Witing
Ing kahanan tartamtu, godhong seger sing layu bakal ilang jumlah banyu sing pas, saengga kekuwatan pembengkakan sel dikurangi, lan kualitas godhong dadi alus, sing gampang digulung dadi strip, nggawe kondisi fisik kanggo muter. Amarga kelangan banyu, sel godhong kanthi bertahap konsentrasi lan aktivitas enzim mundhak, nyebabake owah-owahan bahan kimia ing isine, nggawe kahanan kimia kanggo fermentasi, lan nyebar gas suket.

2. Uji
Tujuan muter yaiku nggulung godhong sing wis garing dadi strip ing tumindak gaya mekanik, ngrusak jaringan sel kanthi godhong, kakehan jus teh, lan nggawe oksidase polifenol ing godhong kena kontak karo senyawa polifenol, lan panggunaan tumindak oksigen ing udhara kanggo ningkatake Nalika fermentasi saya maju, amarga jus teh sing diuli diiseni ing permukaan godhong, nalika godhong teh diseduh, zat larut dibubarake ing sup teh kanggo nambah konsentrasi sup teh .

3. Fermentasi
Fermentasi iku layu normal. Kanthi basis muter, minangka kunci kanggo mbentuk warna lan wangi tèh ireng. Iki minangka proses utama pangowahan abang godhong ijo, nambah aktivasi enzim, ningkatake kondensasi oksidatif polifenol, lan mbentuk warna lan rasa unik teh ireng. Ing kahanan lingkungan sing cocog, godhong bisa difermentasi kabeh, nyuda ambune ijo lan astringen, lan ngasilake aroma sing kuat.

4. Baking
Saiki, mesin pangatusan Maocha sing umume digunakake kalebu pengering otomatis, pengering tangan lan kandhang pangatusan. Tipe ireng nomer loro dikeringake kaping pindho, pangatusan kaping pisanan diarani Mao Huo, sing tengah disebar lan dikeringake kanthi bener, lan pangatusan nomer loro diarani Foot Huo. Maohuo nguwasani prinsip suhu lan kecepatan sing dhuwur, ngalangi kegiatan enzim, kelangan lembab ing godhong, lan nyebar kanthi bener ing tengah kanggo nggawe lembab ing godhong. Disebar maneh supaya ora garing ing njaba lan ing njero udan, nanging panyebaran ora kudu kenthel banget lan wektune ora kudu suwe, yen ora bakal mengaruhi kualitas. Prinsip suhu sithik lan panggang alon bakal dikuasai geni sikil, lan kelembapan bakal diuap kanthi intermitansi kanggo ngembangake aroma.


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita
    Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita
    Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita