Teh Hijau Alpine Tionghoa Teh Teh Biluochun

Katrangan singkat:

Teh Biluochun misuwur wiwit Dinasti Sui lan Tang, kanthi sejarah luwih saka sewu. Iki minangka salah sawijining teh sing misuwur ing negara kita lan kalebu teh ijo. Legenda ujar manawa Kaisar Kangxi saka Dinasti Qing ngunjungi Suzhou ing sisih kidul lan menehi jeneng "Biluochun". Amarga lingkungan geografis sing unik ing Gunung Dongting, kembang kasebut terus-terusan sajrone musim, lan wit teh lan wit woh ditandur ing antarane, mula teh Biluochun duwe aroma kembang khusus.


Detail Produk

Tag Produk

Asal usul Biluochun

Biluochun minangka teh tradisional Tionghoa sing misuwur, salah sawijine sepuluh teh paling misuwur ing China, kalebu kategori teh ijo, kanthi sejarah luwih saka 1.000 taun. Biluochun diproduksi ing Pegunungan Dongting Timur lan Pegunungan Dongting Kulon (saiki Distrik Wuzhong, Suzhou) ing Tlaga Taihu, Kabupaten Wu, Kota Suzhou, Provinsi Jiangsu, mula uga diarani "Dongting Biluochun".

Proses produksi Biluochun

Teh Dongting Biluochun duwe katrampilan njupuk lan produksi sing apik banget, lan metune ana telung ciri: siji yaiku milih awal, lan liyane kanggo milih kanthi lembut, lan sing nomer telu yaiku milih kanthi resik. Saben taun, ditambang ing sekitar ekuinoks vernal lan udan mandheg. Saka ekuinoks vernal nganti musim Qingming, kualitas teh sadurunge Dinasti Ming paling larang regane. Biasane, tunas siji lan godhong siji dipilih. Bahan baku dawane tunas yaiku 1,6-2,0 cm. Gulung wujud godhong kaya ilat manuk, diarani "ilat". Nganggo udakara 68.000-74.000 tunas kanggo nggoreng 500 gram Biluochun kelas dhuwur. Sajarah Biyen ana udakara 90.000 tunas saka 500 gram tèh garing, nuduhake empon-empon teh kasebut lan jerone ngethok. Tunas lan godhong sing empuk akeh karo asam amino lan polifenol teh.


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita
    Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita
    Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita